new arrivals

Sens Blanc 2019

Novinka

Sens Blanc 

Víno Sens je bílé víno z hroznů Marsanne (60%) a Roussanne (40%). Víno má slámově žlutou barvu se zlatavými odlesky. Ve vůni je velmi expresivní s aroma citrusů, akátů, pomerančových květů, eukalyplu a tóny bílých květů. V chuti je víno svěží, s citrusovými tóny a tóny čerstvého ovoce. Jde o pěkně strukturované víno, lehce minerální s dobrou intenzitou a délkou. 

More details

49 balení

699 Kč s DPH

  • Marsanne

Víno Sens je vyrobeno z hroznů z věhlasného vinohradu Crozes-Hermitage v oblasti severní Rhôny a z vinohradů, které jsou ve vesnici Gervans.

Kvašení probíhá v nerezových nádobách a v betonových tancích. Zrání vína probíhá také v nerezových nádobách a betonových tancích. 

Laurent Fayolle (dříve vinařství Fayolle Fils&Fille)

Malé rodinné vinařství, které hospodaří na vinicích v oblasti severní Rhôny (vesnice Gervans) již 6. generaci. Obhospodařují vinohrady na slavných vinicích jako Hermitage, Crozes-Hermitage a Saint Peray. V současné době vede vinařství pan Laurent Fayolle, který je hlavní enolog a jeho sestra Celine. Vinařství pracuje s politikou udržitelného rozvoje na vinicích. Nepoužívají chemické prostředky ve vinicích.  Sběr hroznů probíhá pouze ručně. 

Obsah cukrusuché
Odrůda60% Marsanne, 40% Roussane
Barvabílé
Typtiché
Ročník2019
Obsah alkoholu13,5 %
VinařstvíLaurent Fayolle
KlasifikaceAOC
ZeměFrancie
Oblastseverní Rhôna

Podobné produkty

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit

Product successfully added to the product comparison!